Ratkaisemisen SM 2020

SHAKKITEHTÄVIEN RATKAISEMISEN 41. SUOMEN MESTARUUSKILPAILU

Kilpailu käytiin 15.2.20 Shakkiareenalla Helsingissä.
Tehtävät oli taitavasti valinnut ja tuomarina toimi Neal Turner.
Kilpailussa oli 12 tehtävää ja ratkaisuaika kolme tuntia. Ratkaisijoita osallistui 18. Kilpailu oli osa World Solving Cup -sarjaa ja mukana oli kolme ulkomaalaista ratkaisijaa.

Aleksei Popov korjasi viime vuoden lievän epäonnistumisen ja sai kolmannen voittonsa Toiseksi tuli toinen venäläinen juniori Maksim Romanov. Viime vuoden voittaja Dolf Wissmann jätettiin neljänneksi.

Suomen mestaruuden voitti vuoden tauon jälkeen taas Kari Karhunen, toinen oli Terho Marlo ja kolmas Janne Syväniemi, joka sai näin ensimmäisen SM-mitalin. Jorma Paavilainen ei päässyt puolustamaan mestaruutta. (Kaikki mitalistit)

keskiarvo4,44,43,30,91,32,51,71,63,13,11,80,7

Osallistuneiden ratkaisijoiden kymmenen parhaan ratingin keskiarvo on vain 2236,23, joten kilpailu oli vahvuudeltaan WSC:n tasoa 9.

Kilpailussa oli myös B-ryhmä, johon osallistui kaksi nuorta: Vihan Velagapudi (30/45 pistettä) ja Kaarle Kääriäinen 11.