Lukkarinen

Heikki Lukkarinen
Shakkitehtävät | Chess Compositi
ons

Aikansa parhaisiin suomalaislaatijoihin kuuluneen Heikki Lukkarisen (1918–1941) tehtävät on koottu kirjaksi. Mukana ovat tiettävästi kaikki Lukkarisen tehtävät ratkaisuineen sekä joidenkin tehtävien versiot tai korjaukset.

Painopiste on kaksi- ja kolmisiirtoisissa, joita on yhteensä 125. Lisäksi kirjassa on kaksi monisiirtoista, yksi lopputehtävä, kaksi apumattia ja yksi itsematti.

Joka tehtävästä on kommentti ja teemakuvaus sekä monista tehtävistä alkuperäiset tuomarien, toimittajien tai ratkaisijoiden arviot. Kirjassa on myös kuvaus Lukkarisen lyhyestä, jatkosodassa päättyneestä elämästä sekä laajat teema-, lähde- ja henkilöhakemistot. Esitetyt teemat ja termit on määritelty. Kaikki oleelliset tekstit ovat suomeksi ja englanniksi.

Suomen tehtäväniekat ry, ISBN 978-951-95112-9-0.

Hinta 15 € (ST:n jäsenille 12 €), postikulut Suomessa 3,45 €, tilaukset osoitteella info@tehtavaniekat.fi

Heikki Lukkarinen
Shakkitehtävät | Chess Compositions

Heikki Lukkarinen (1918–1941) was one of the finest Finnish composers of his time. This book presents all his published compositions with full solutions, comments and themes. There are a few corrections and versions, published for the first time in this book. Selected original comments by judges, editors or solvers are also included.

The focus is on two- and three-movers, of which there are a total of 125. In addition, there are two moremovers, one study, two helpmates and one selfmate.

The book contains a brief description of Lukkarinen’s life and indexes of themes and terms, sources and names. The themes and terms present in Lukkarinen’s compositions are defined. All relevant text is in both Finnish and English.

Finnish Chess Problem Society (Suomen tehtäväniekat ry) ISBN 978-951-95112-9-0.

Paperback, 15 €, orders to: info@tehtavaniekat.fi

Comments are closed.