Fujairan kongressi

Fujairan kongressi

Vuoden 2022 tehtäväkongressi pidettiin Fujairassa (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) 12.-19.11.2022. Kongressisivulla https://wccc2022.wfcc.ch/ on monipuolinen kuvaus tapahtumista.

Suomesta kongressiin osallistuivat Hannu Harkola, Jorma Paavilainen ja Neal Turner.

Uudeksi WFCC:n (The World Federation for Chess Composition) presidentiksi valittiin Marjan Kovačević (SRB), varapresidenteiksi Abdullah Ali Aalbarket (UAE), Vidmantas Satkus (LTU) ja Dinu-Ioan Nicula (ROU).

Nicula, Kovačević, Abdullah ja Satkus

Kokouksessa oli edustettuna 24 jäsenmaata, kun Intia oli hyväksytty uudeksi jäseneksi. Sen edustajana toimi Seetharaman Kalyan.

Kokousedustajamme oli Hannu Harkola ja kokousten sihteeri Neal Turner. Harkolan pitkä jakso Suomen edustajana WFCC:ssä ja sitä edeltäneessä vastaavassa järjestössä päättyi Fujairan kongressiin, samoin Turnerin jakso sihteerinä. Harkola nimitettiin WFCC:n kunniajäseneksi. Kenneth Soljan kansainvälisen tehtävätuomarin pätevyysalueeseen lisättiin kolmen siirron mattitehtävät.

Uusia arvonimiä:

  • Laadinnan suurmestari: Emil Klemanič (SVK), Valeri Semenenko (UKR)
  • Laadinnan kansainvälinen mestari: Amatzia Avni (ISR), Kostas Prentos (USA), Árpád Rusz (ROU), Ivo Tominić (CRO)
  • Laadinnan FIDE-mestari: Dirk Borst (NED), Branislav Djurašević (SRB), Luis Miguel González (ESP), Igor Kochulov (RUS), Aleksei Oganesian (RUS), Jan Timman (NED)
  • Ratkaisemisen suurmestari: Aleksei Popov (RUS)
  • Ratkaisemisen kansainvälinen mestari: David Hodge (GBR), Ilija Serafimović (SRB)
  • Ratkaisemisen FIDE-mestari: Ulrich Voigt (GER)
  • Kansainvälinen tehtävätuomari: Elmar Abdullajev (AZE, 3-siirtoiset), Sergei Borodavkin (UKR, itsematit), Mark Erenburg (ISR, monisiirtoiset ja itsematit), Kenneth Solja (FIN, laajennus 3-siirtoisiin)

Ratkaisemisen MM-kilpailussa oli mukana 81 ratkaisijaa ja 19 joukkuetta. Joukkuekilpailun voitti Puola, toiseksi sijoittui Serbia ja kolmanneksi Saksa. Suomella ei ollut joukkuetta. Henkilökohtaisen kilpailun kolme parasta olivat Danila Pavlov, Ural Hasanov ja Piotr Murdzia. Jorma Paavilainen oli 16. ja voitti seniorien maailmanmestaruuden.

Avoimen pikaratkaisukilpailun voitti Danila Pavlov, toiseksi sijoittui Jorma Paavilainen ja kolmanneksi Kacper Piorun.

Laadinnassa Hannu Harkola sijoittui pikalaadintakilpailun apumattiryhmässä ja Neal Turner romanialaisessa Tzuica-kilpailussa.

Vuoden 2023 ratkaisemisen EM-kilpailu pidetään 2.-4. kesäkuuta Slovakian Bratislavassa ja tehtäväkongressi 2.-9. syyskuuta Georgian Batumissa.

Comments are closed.